Vacheron Constantin

Vacheron Constantin Referance 57260

Vacheron Constantin, saat dünyasında yüksek standartları ve saat dünyasının en önemli ‘zanaatkârlarından’ birisi olarak biliniyor. Referance 57260 modeli ile bunu bir kez daha ispat ederken, Vacheron Constantin bu model için dünyanın en komplike mekanik saati ifadesini kullanıyor.

Her şeyden öte, bu modeli tamamlamanın sekiz yıl sürdüğü belirtmek gerekiyor. Elbette hayal gücünüzün böyle bir modeli tasarlamak için çok gelişmiş olması gerektiğini söyleyebiliriz. Fakat en önemlisi bu hayal gücünü gerçeğe dönüştürmek için üstün bir matematik bilgisi gerekiyordu ki oda Vacheron Constantin’da mevcut.

Vacheron Constantin 57260 üç saat u0stası tarafından meydana getirildi. Saat bünyesinde farklı takvimler barındırıyor. Çift göstergeli retrograde rattrapante krogranraf ve tümü ile yeni bir kalibre, kusursuz bir tasarım ve ahengi yakalamak adına yeniden çizilmesi ve yorumlanması bu saati eşsiz kılan nedenlerden bazıları olarak kabul edilebilir.

Dünyada bir ilk

Saatin kasası 18 karat beyaz altından üretilmiş. Çift tarafı da pürüzsüz şekilde cilalanmış kasa, 57 farklı komplikasyon, 2800 adetten fazla parçadan oluşan mekanizmayı kusursuz şekilde taşıyor. 57 farklı komplikasyonu bir mekanizma içerisinde toplamak, saatçilik dünyası için bir ilk demek.

Kasa da üç farklı pozisyonu olan bir kurma tepesi bulunuyor. Saati ayarladığınız da veya kurduğunuz da, kasadaki pencereden tepenin nerede olduğunu görmek mümkün. Tepenin içinde eş eksenli düğme bulunuyor. Bu sayede çift retrogradlı kronografı başlatmat, durdurmak ve sıfırlamak mümkün oluyor.

Saat 11 pozisyonunda bir düğme bulunuyor. Bu düğme ise rattrapante krogranraf fonksiyonu aktif edilebiliyor.

içerik

Saatçilik alanında bir deha

Saatçilik alanında en önemli konulardan birisi birkaç farklı zaman döngüsünü bir arada ve sorunsuz şekilde göstermektir. Vacheron Constantin 57260 bunu yapmakla kalmıyor ve saatçilik alanında daha önce hiç başarılmamış bir şeyi daha başarıyor.

Gregoryen yani Miladi takvimin yanı sıra bu saat İbrani perpetual takvimini de takip edebilmeniz. Daha önce bunu başarabilen bir saat olmamıştı. İbrani takvimi gösterebilmenin yanı sıra bunu mantıklı ve okunması kolay bir şekilde göstermeyi de başardı.

Vacheron Constantin tamamı ile yenilikçi bir Retrograde Rattrapante Chronograph tasarımına sahip. Şimdiye kadar hiç çift göstergeli retrograde üretilmemişti. Saniye ibreleri aynı eksen üzerinde uyum içerisinde hareket ederken, işlevlerini farklı sayaçlar üzerinde hiç karşılaşmadan yerine getirebiliyor. Böyle bir sisteme split-second- chronograph yani ayrılmış diye isimlendirmek de uygun olabilir.

Kadranın üst sağ ve sol köşelerinde iki kollu göstergeler bulunuyor. Bir tarafta çalar saatlere alternatif sayılabilecek çan sesi mevcut. Diğer kısımda ise gösterge bulunuyor. Bu gösterge de ise, uyandırma sesi için gerekli güç seviyesini kontrol edebilirsiniz.

Kesinlikle, karmaşık matematiksel hesaplamalar gereken bir yapı söz konusu. Üstelik bu yapıyı bir saatin mekanizmasına mekanik olarak yerleştirmek de ayrı bir beceri gerektiriyor. Üstelik gece ve gündüz göstergeli zaman dilimi ölçeri, GMT saatine göre 24 şehrin ve ülkenin saat seçenekleri de gösteriliyor.

Geleneksel Miladi takvim ve ISO 8601 olarak bilinen profesyonel takvim, İbrani perpetual takvimi mevcut.

 

Bir cevap yazın