Zenith

Zenith Academy Christophe Colomb Hurricane

Pek çok saat modelinin birbiri ardına görücüye çıkmaya hazırlandığı şu günlerde 2013 yılına özel  Zenith Christophe Colomb’da vitrinlerdeki yerini almaya hazırlanıyor. Academy koleksiyonu içerisindeki Christophe Colomb kreasyonu da seçenek çeşitliliği ile de adeta göz dolduruyor. Zenith saat meraklıları Cristophe Colomb’da kullanılan gimble stilindeki eşepmanın söz konusu kreasyonu ön bir tarihe çektiren Defy Xtreme Zero-G Tourbillon ile birlikte kullanılmaya başladığını anımsayacaklardır.  Sn. Dufour Zenith’i birkaç yıl evvel önce devralması ile başlayan süreç içerisinde birbiri ardına sıra dışı eserler meydana getirildi. Pek çoğu ise akıllarda ayrı bir yer tutmayı hem sıra dışı çizgilere sahip olmasıyla hem de kışkırtıcı bir çizgiye seslenmesi ile başardı!

 

Zenith öyle görünüyor ki eşepman mekanizmasının bir tourbillon olmadığına işaret ediyor ve ekliyor: gerçek bir tourbillon kendi ekseni etrafında dönen bir eşapman hareketidir! Tourbillıon olduğu iddia edilen pek çok mekanizma gerçekte böyle değildir.  Eşapman mekanizması bir kafes içerisinde yer alır ve belli bir ağırlık merkezi sayesinde yukarıda kalır ayrıca mekanizmaya bütünleştirilmiş a gyroscopic-style gimble’ı da destekler. Siz saati döndürdükçe kendi etrafında hareket eder. Tüm bu hareketlerin oluşunu görmek son derece keyifli ve ilginçtir.

 

 

Saati incelediğimizde öne çıkan başka bir özellik ise saatin hem alt kadranında hem de üst kadranında yer alan baloncuk bombe! Bu bombenin manası ise içerisinde yer alan mekanizmanın rahat bir biçimde çalışabilmesi! Her ne kadar işlevsel açıdan gerekli olabilecek ve bir hoşluk katması açısından kabul edilebilirmiş gibi dursa da, asıl soru: bu bombe sebebi ile saati taşımak bir sorun mu değil mi? Çok sorulan bu soruya cevabımız şu olacaktır! Hissetmiyorsunuz bile! Öte yandan üst taraftaki baloncuk bir parça daha büyük olduğu için siz yine de her ne kadar safir kristal bir malzeme ile imal edilmiş de olsa oraya buraya çarpmamaya ayrı özen gösterin.

Daha önceki her modelinde her defasında hayran kaldığım gibi bu yeni modeli deneyimlemek de bambaşka idi. Yeni sürümü kesinlikle daha iyi. Tasarım daha estetize edilmiş. Öyle zannediyorum ki pek çok kişi de benim yaşadığım duyguların bir benzerini yaşayacaktır. Zenith Academy Christophe Colomb Hurricane isimli model kesinlikle gelmiş geçmiş en iyi sürüm. Niye mi böyle düşünüyorum, daha çok onunla neyin iyi gidip neyin iyi gitmeyeceği ile alakalı bir durum!

Bir önceki sürümlere oranla saatte kayda değer yenilikler yapılmış! Örneğin kadranda ve bazı mekanik bileşenlerde değişime gidilmiş.  En belirgin ve hoşumuza giden yenilik ise sanırım “gravity module(yerçekimi modülü)” eşapmanı adını verdikleri bir mekanizma… Kesinlikle saatteki bombe(konik) kısımları başarılı buluyorum, tuhaf ama etkileyici! Diğer bir özelliği ise mekanizmada bir zincirin bulunması, öyle sanıyoruz ki firmanın bu anlamdaki ilk denemesi.

Zaman göstergesinin altındaki kadranda yer alan zincir ve fusee çok önemli… Bu sayede saati okumanız çok daha kolaylaşıyor.  Bir sınıflandırmaya tabii tutar isek bu saat kesinlikle her türlü kıyafetle çok rahat bir şekilde taşınır ve kesinlikle size bir görsel şölen sunar!

 

 

_0055_academy_christophe_colomb_equation_du_temps_2

 

Academy Christophe Colomb Hurricane 45 mm’lik bir çapta kasaya sahip ve 18K altından imal edilmiş… Saatin her köşesi özenle cilalanmış ve parlatılmış. Bileğinizde varlığını biraz hissedeceksiniz, çünkü o ağırlığı size yaşatıyor. Saatin içerisinde Zenith tarafından geliştirilmiş El Primero caliber 8805 manually wound mekanizması yer alıyor. Kullanılan mekanizma tam 36.000 bph (5hz)’lik bir vuruş hızını da desteklemekte… Bu aslında ilginç bir ayrıntı çünkü tourbillon mekanizmalar genellikle 28.800 bph’lik bir güç üretemezler. Tamda bu yuzden Zenith’in kullandığı mekanizma hayli kompleks bir yapıya sahip ancak işini iyi yapıyor! Mekanizma tam 3 ayrı bileşenden oluşuyor.  Bunlar sırası ile şunlar: gyroscopic carriage, ve de zincir. Saatin bu kompleks yapıdan oluşan iç dünyasındaki mekanizmada tamı tamına 354.173 parça kullanılmış!

8805’ e ait fonksiyonalite temel düzeyde ancak yeterince tatmin edici! Zaman göstergesine ek olarak hemen altındaki alt pencerelerde saniye ve güç indikatörü de yer almaktadır. Kısacası söz konusu saat zilere ihtiyacınız olan hemen her şeyi sunabilmektedir.  Diğer görüntüde yer alan özellikler ise sadece mekanik bir şaka silsilesi gibi.. Ayrıca, Versiyon olarak iskeletimsi bir yapıya haiz olan saate Accademy Crishtophe Colomb isminin verilmesini bir nebze anlamış olsak da Hurricane/Fırtına denmesinin sebebini çözebilmiş değiliz.

Zenith, Academy Cristophje Colomb Hurricane modelinden yalnızca 25 adet üreteceğini açıkladı. Saatin beklenen perakande satış fiyatı ise 280 dolar olacak!

_0018_module_gyroscopique_1

Zenit’e ait Teknik Bilgiler:

 

Saat Modeli: Academy Christophe Colomb Hurricane
• Fusee tipi Zincir Transmisyonlu Christophe Colomb Module
• Marina tipi kronometre enstrümanlarından ilham alınmış!

Mekanizma :El Primero 8805, Manual

Yatay konumlandırma sağlayan benzersiz Jiroskopik Sistem
Kalibre: 16½ “` (Çap Genişliği: 37 mm)
Kalınlık: 5.85 mm
Bileşen Sayısı: 354
Gyroscopic carriage made of 173 components
Chain made of 585 components
Jewel sayısı: 53
Çalışma Frekansı : 36,000 VpH – (5 Hz)
Güç-rezervi min. 50 saat

Fonksiyonları:

Saat ve Dakika eksantriği -> saat 12 bölgesinde

Self Regülasyonlu Kontrol modülü -> saat 6 bölgesinde

Küçük saniye göstergesi ->saat 9 bölgesinde
Power-rezerv göstergesi -> saat 3 bölgesinde

Fuse’e-Chain(zincir) transmiyonu – saat dakika kadranının altında…

Kasa,Kadran – Akrep ve Yelkovan
Malzemesi: 18-karat pembe altın

Çap: 45 mm
Kalınlık: 14.35 mm 21.40 mm
(kubbeli safir kristal ile)
Crystal & Case-back: Box-shaped sapphire crystal with anti-reflection treatment on both sides and excrescent domes that cover the Christophe Colomb module.

 

Kristal ve Kasa Arkası : kutu şeklindeki safir kristal camla hem saatin kadranı hem de saatin arka kapağı korunmaktadır. Kullanılan safir cam aynı zamanda anti-reflektif(yansıma yapmayan) özelliğe sahiptir.

Su Geçirmezlik: 3 ATM
Kadran: guilloché motifli el işi altın malzeme kullanılmıştır.
Saat İşaretçileri: Black lacquered
Akrep&Yelkovan: Blued steel

 

Kayış & Toka

Timsah derisinden kayış (kayış özel bir kaplama ile korumalıdır)
Referans: 27.00.2218.713 kahverengi timsah derisi
18-karat altından üçlü katlanabilir klips
Referans: 27.17.0003.940

Zenith Academy Christophe Colomb Hurricane” ile ilgili yorumlar;

  1. Beauty Turkey dedi ki:

    Hassasiyetin sınırlarını zorlayan Zenith,…

  2. soner dedi ki:

    bu saatin fiyatı nedir ?

    1. admin dedi ki:

      merhaba bu urunden sadece 25 adet üretildi fiyatı 280.00 bin dolardır

  3. vasimaydin@gmail.com dedi ki:

    Saat budur. Hayran oldum.Adamlar sanat eseri yapmışlar. Saatin baş yapıtlarından…

Bir cevap yazın