Blog

Rolex Submariner 114060 ve 116610

Rolex Submariner 114060 ve 116610

Rolex Submariner 114060 ve 116610

Rolex Submariner 114060 ve 116610  bir saat markasından çok yaşam biçimidir. Fakat bu incelememizle birlikte, Rolex Submariner’in daha çok ne tarz ve nerelerde kullanılacağına açıklık getireceğimizi düşünüyoruz. Rolex şirketi denildiği zaman bir efsaneyi çağrıştırmasının yanı sıra; saatlerdeki kalite, durum, ideal tarz ve saat firmalarının yapı taşlarını oluşturmaktadır. Diğer saat firmaların bu ve bu gibi vaatleri sunup sunamayacağı büyük bir muamma iken; Rolex’i farklı kılan esas konu, bunların tamamını sunabilmesidir. İşte tam olarak bu yüzden; günümüzün belki de en popüler ürünü olan Rolex Submariner 114060 ve 116610  inceliyoruz.

İncelemeye ise; temelde iki farklı modelle adım atmak istiyorum. Bu iki model, Rolex Submariner’in son modelleri olmasıyla birlikte, Submariner modellerinin de temel ihtişamını taşımaktadır. Modelleri birbirinden farklı kılan şey ise; birisinde kristalin üzerine farklı bir pencere açılmasıyken; diğerinde daha temiz ve kullanışlı bir yapı yer alıyor. Rolex kullanan saat hayranları için bu iki fark önemliyken; aralarındaki fiyat farkı pek önemli değil.

Rolex Submariner 114060 ve 116610 Her şeyde olmasa da; saat konusunda bir uzman olsam da, tam olarak her şeyi bildiğimi iddia edemem. Markanın geçmişi hakkındaki bilgim, Submariner modeline olan düşkünlüğüm ve incelemelerin sonucunda, temel bilgiye sahibim. Diğer insanlarda benim gibi; her yeni çıkan ürün hakkında bilgiye sahip olabilirler. Bu yazının temel amacı ise; Rolex Submariner saat modelinin saat severlerle tartışmam, bilgi aktarımında bulunmam olacak. Bu saat neden bu kadar önemli? Rolex spor saat alanında büyük bir çığır açarak, dalışlarda kullanılacak ve üst bölümünde bulunan logosuyla, farkını ortaya koymayı başarıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hareket Calibrasyon

Şimdi, sizlere Rolex Submariner dünyanın en pahalı, en dayanıklı, en karmaşık veya en şık saati olmadığını söylemeliyim. Yüzlerce daha pahalı ve çelikten yapılan saat bulunmaktadır. Ancak Rolex, daha rahat hareket edebilmek ve hareket alanınızı kısıtlamamasıyla bilinir. Rolex mekaniği, ne kadar fazla hareket eder veya sarsarsanız sarsın, sürekli sizlere yüksek performans sunarak, ön plana çıkıyor. Ancak bilinen bir gerçek var ki; bu tarzda bir saat üretmek, o kadar ucuz olamaz.

Rolex Submariner 114060 ve 116610

Bu iki Rolex Submariner modelinde farklı hareket tarzına ulaşabilirsiniz. Çünkü birisi tamamen modern tasarım ve incelikleri barındırırken; diğeri tarihsel özellikleri üzerinde bulundurmaktadır. Mekanik olarak Rolex 3135 tam otomatik mekanizmaya sahip olan bu saatler, 3130 hareket modeline de sahipler. Ayrıca bu özellikler, tüm Rolex saatlerinde de var diyebiliriz. COSC sertifikasına sahip olan 3135 ve 3130 üç elli otomatik görüntü sunuyor. Herkes, hareketlerde daha kaliteli verimler alabilmek için, Rolex saatleri tercih ediyor. Fiyat/performans değerlerini de göz önüne aldığınız zaman, verdiğiniz ücretle elde edecekleriniz sorunsuz biçimde sunuluyor.

Dizayn

Rolex, su geçirmez özelliğe sahiptir. Rolex, ilk su geçirmez saati Oyster adıyla üretti ve o günden beri aynı özelliklere sahip saatleri üretmeye devam ediyor. Bu nedenle, Oyster tam bir Rolex modeli olmasa da, birçok Rolex saatinde bu modeli görmeniz mümkün. Saatin su geçirmezlik göstergesi olarak bu etiket baz alınsa da; Rolex bundan daha fazlasını sunmayı beceriyor. İlk olarak üretildiği zaman dalgıçlar için su geçirmez özellikleri içerse de, günümüzde 300 metreye kadar su geçirmezliğiyle, sınıfının en iyisi diyebiliriz. Spor ve profesyonel bir görüntüye sahip olan saat, dalış

sporuyla ilgilenenler için de vazgeçilmez bir çizgiye sahip. Genelde dikkat edeceğiniz tasarımda siyah ve beyaz kullanımı, su altında bile görüş açınızı en yükseğe çevirmek içindir. Göstergelerin gömülü olması da, her koşulda gözlemleme şansına ulaşabilesiniz diyedir.

 

 

 

 

Bunun yanı sıra Rolex, normal kullanımlarda maximum verim alabilmeniz için, 18 ayar beyaz altın kullanarak, tasarımını tamamlamaktadır. Bu sadece lume mavi parlaklığı sunmaz, gün boyunca en yüksek verimi almanızı sağlar. Rolex’in birkaç yıl önce tanıttığı ‘’Maxi dial’’ tarzı sevildi gibi görünse de, tartışmaya açık bir konuydu. Marka, günümüzde yaptığı her değişiklikle telif hakları ve davalara konu olmasıyla da bilinir. Rolex zamanı en iyi şekilde tutabileceğiniz saatleri üretmektedir. Rolex saatlerini incelediğiniz zaman, alışılagelmişin dışında bir kalite sezeceksiniz.

Durum

Rolex, kalbimizde derin bir yere sahip olsa da; günümüzde en büyük saat firmalarından birisidir. Ortada küçük şeyler varmış gibi görünse de; daha büyük detaylara sahip olduğunu görebilirsiniz. Safir kristali iyi bir örnek olabilir. Rolex, kristalin altına yalnızca bir kat AR uygulamıştır. Ancak üstüne uygulamamıştır. Bu işlem, daha parlak ve ilgi çekici bir gösterge anlamına geliyor. Bu tasarım, şüphesiz Rolex ürünlerinin daha fazla ilgi çekmesini sağlamaktadır. Rolex Submariner’in genel durumu, dönem içerisinde oldukça az değişti. Rolex mevcutta 40 mm boyut genişlik kullanmaktadır. Fakat bu genişlik, 42 mm bir kayışa daha iyi oturduğunu söyleyebiliriz.

Rolex  114060 ve 116610

Rolex, ünlü saat firmalarıyla aynı CaceBack özelliğini kullanmaktadır. Ancak Rolex Submariner’de herhangi bir vidalı işaret bulunmamaktadır. Rolex saatlerinin bir özelliği de, aldığınız zaman çıkartacağınız etiketle birlikte, tuzlu suya ne kadar fazla temas ederse, o kadar iyi görünme özelliğidir. Bu da, saatin durumunu geliştiren bir özellik diyebiliriz.

Rolex’in metallere ne kadar düşkün olduğunu bilirsiniz. Zamanında çok fazla çelik saat gördüm ancak, Rolex saatlerinde kullanılan çelik ve metalin bu kadar uyumlu olduğuna ilk defa şahit oldum. Fakat esas durum, Rolex saatin çeliğinin diğerlerine göre biraz daha farklı görünmesidir. Her zaman Rolex kasası cilalı bir görüntü sergilemesiyle, farklılaşmaktadır. Alternatif olarak farklı tasarımlarıyla da, durumu en iyi olan saatler arasındadır.

Bunun yanı sıra; kadranının yanında bulunan ve dönebilen çerçeve, dalış yapacak olanlar için yapılan saatlerin birçoğunda görebileceğiniz bir detaydır. Bu çerçeve sayesinde, 60 dakika süresince olan herhangi bir olayı kolaylıkla ölçebilirsiniz. Bu çerçevelerin dalış sırasındaki amacı oldukça büyük iken; insanlar evlerde yemeklerinin pişme süresini gibi gereksiz ve önemsiz durumlarda kullanıyor. Birçok dalış için tasarlanmış saat olmasına rağmen, pahalı olan Rolex Submariner’i almak için birkaç neden gerekir. Faaliyet alanı, dayanıklılığı ve yeni şeyler keşfederken sunduğu performans, bunlardan birkaçıdır. Her zaman bu özelliklerini kullanırken, birçok yeteneğe sahip olan eşyaları da yanımızda tutmayı severiz.

Önceleri Submariner’in dönen çerçevesi üzerinde dakikaları gösteren alanlar alüminyum baskılarla oluşturulurdu. Fakat şimdilerde, bu özellik yerine seramik baskı için Rolex firması harekete geçti diyebiliriz. Yenilen bu tasarıma ise; ‘’Cerachrom’’ adı veriliyor. Kulağa hoş geliyor değil mi? Tüm dalış saatlerinde lume kullanılıyor olsa da; Submariner daha çok eskiyi anımsatan yapısıyla, sadece saat 12’de lume’ye yer veriliyor. Siyah seramik çerçevenin en önemli özelliği ise; çizilmeye olağanüstü bir şekilde dayanıklı olup; daha parlak bir görüntü sergilemesidir. Mükemmel bir durum ortaya koyan

seramik tasarım üstelik; mavi, siyah ve yeşil renk seçeneklerine de sahiptir. Rolex kullanıcıları arasındaysanız, istediğiniz rengi seçerek, satın alabilirsiniz.

Bileklik veya kordon olarak adlandırdığımız kolu saran saatin parçası konusunda da Rolex, oldukça iyi bir seçim olabilir. İnsanlar hem dalış saati için, hem de normal olarak günlük kullanımlarda tercih ettiği Rolex’in bir sebebi var. Çünkü kolda yokmuşçasına hissiyatı veren mükemmel bir rahatlığıyla birlikte, bileklik konusundaki kalitesini ortaya koyuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bileklik

Rolex, en yeni Rolex Submariner modellerinde, önemli bir bilekliğe geçiş yaptı. Bu geçişteki en önemli detay ise; bilekliklerin profili ve mikro ayarların rahat biçimde yapılabilmesi olarak gösterilebilir. Bir saniyede daha ince detaylara ulaşabileceğiniz bu yeni bilekliklerden önce Rolex, yıllarca üç bağlantılı, sivri ve çelik bileklikleri kullandı. Şimdilerde kullanılan bileklik(kordon) sayesinde, herhangi bir zamanda milimetrik ayarlamalar yapıp, hem bileğinizi rahatsız etmesinden kaçınabilir, hem de en doğru kullanımla birlikte kaliteli sonuçlar almayı elde edebilirsiniz. Fakat biraz daha incelmesinin kimseye zararı olmayacağını söyleyebilirim.

Uzun yıllar boyunca Rolex, dağıtımcı klipsleri bileğimizin alt tarafına anlamsızca yerleştirerek öyle kalmasını sağladı. Yeni Rolex saatlerde ise; daha temiz ve kullanışlı bir kordon sunuyorlar. Bu oldukça iyi bir gelişme. Rolex Submariner’de kullanılan kordonlarda, milimetrik ayarlamaları birkaç saniyede yapabildiğiniz için, bazı kullanıcıların kordon olarak Subraminer seçimi daima ön planda gösterildi. Özellikle dalış kıyafetleriniz üzerine giyeceğiniz bilekliklerin ayarlamasını en iyi şekilde yaparak, hem düşmelerini hem de sıkmamasını sağlayabilirsiniz.

 

Bilmeniz Gerekenler ….

Sonuçta hepsi maliyet düşürmek için. Bazı insanlar için Rolex Submariner gündelik yaşantıda kullanılabilecek bir saat iken; bazı insanlar için ise; durum çok farklı. Onlar için, birkaç bin dolarlık bir saat olması, önemli bir yer sunuyor. Yıllar boyunca Rolex Submariner’in fiyatı da hep iddialı bir yere doğru ilerledi. Fakat Rolex saatleri değerlerini asla kaybetmiyorlar. Alacağınız bir Rolex Submariner saatini ne kadar kullanırsanız kullanın, satın aldığınız fiyata en yakın biçimde satışını gerçekleştirebilirsiniz. Bu yönüyle tercih edilecek en iyi lüks saat markası diyebiliriz. Saatleri birkaç yılda bir değiştirmek isteyen ve elindeki saatleri de finansal kaynak haline getirmek isteyenler için, bu oldukça iyi bir haber diyebiliriz.

Fiyatlara baktığımız zamanlarda da, Date ve No Date modelleri arasında kabaca 1000$ gibi bir fiyat farkı gözlemlenmektedir. Date 8550$ etiketiyle satışa sunulurken; No Date 7550$ etiketiyle sunulmaktadır. Bu fiyat aralığında bir saat düşünüyorsanız; Rolex Submariner iyi bir tercih olacaktır. Rolex Submariner 114060 ve 116610 ,Rolex Submariner 114060 ve 116610,Rolex Submariner 114060 ve 116610,Rolex Submariner 114060 ve 116610,Rolex Submariner 114060 ve 116610,Rolex Submariner 114060 ve 116610,

 

 

 

Bir cevap yazın